Köpa & sälja

Västerviks Auktionsbyrå AB i Västervik

Vi har stängt vår verksamhet tillsvidare.

Varje auktionsobjekt fotograferas, katalogiseras samt åsätts ett utropspris och ett startpris. Utropspriset är en av Västerviks Auktionsbyrås gjord värdering. Observera att auktionsföremålen kan klubbas både över och under utropspriset. Startpriset är nivån där budgivningen börjar. Lägsta bud är 100:-. Auktionföremålens skick beskrivs av Västerviks Auktionsbyrå så utförligt som möjligt. Vill Ni ha mer information om ett objekt, kontakta oss via E-post eller telefon. Vi svarar så fort vi kan. Varorna kan också ses i Västerviks Auktionsbyrås lokaler. Lunnargatan 22 Västervik.

Belopp under 100:- utbetalas ej.

För att lägga bud på Västerviks Auktionsbyrås auktioner krävs att man registrerar sig som kund, vilket är både enkelt och kostnadsfritt. Bud hanteras som maxbud, d.v.s.budnivån blir inte högre än precis över näst högsta bud.

Exempel: Du bjuder 5.000:- för ett objekt, den som har auktionens näst högsta bud har bjudit 700:-, budnivån hamnar då på 750:-. Allt enligt vår budstege. Blir man överbjuden på en auktion upplyses man om detta via E-post. Om bud inkommer inom auktionens sista 2 minuter förlängs auktionen automatiskt med 2 minuter (gäller endast nätauktion). Vinnaren av en auktion erhåller en bekräftelse via E-post. En faktura på gjorda inköp skickas via E-post 1-2 dagar efter vunnen auktion. Inropade föremål ska betalas och hämtas senast 5 dagar efter auktionsslut om inget annat överenskommits. Har man inte möjlighet att själv hämta inropat objekt erbjuder vi transportlösningar. Läs mer under fliken Paket-Transport.

Västerviks Auktionsbyrå AB äger fullständiga rättigheter att besluta om åtgärder vid situationer i auktioner där fel uppstått p.g.a. tekniska problem.

Utmätt gods från Kronofogdemyndigheten. 

Auktionsvillkor Kronofogdemyndigheten:
Auktionsobjekten säljs på exekutiv anbuds-/auktionsförsäljning för Kronofogdemyndigheten. Klicka på respektive objekt för att se separata försäljningsvillkor, tider för visning/provkörning mm. Kronofogdemyndigheten har rätt att inställa försäljningen, eller att inställa vissa objekt för försäljning med kort varsel. Egendomen säljs i det skick som den befinner sig i vid försäljningstillfället.

OBS! Titta noga på objekten! Västerviks Auktionsbyrå gör ingen fullständig test av exekutiv försäljningsegendom, beskrivningen på internet är bara allmän. Köparen måste själv på visningen förvissa sig om objektets skick och kontrollera beskrivningen. Objekten kan ej godkännas vid avhämtning, utan köparen är bunden vid sitt vinnande bud oavsett skick.

Värderingar.

Vi utför värderingar av försäkringsskador, skiftesvärderingar, hela hem, delar därav.
Några av våra uppdragsgivare är: Länsförsäkringar, Trygg Hansa, If, Familjejuristen Västerviks Kommun m.fl.

Köpa

För att kunna bjuda på Västerviks Auktionsbyrås auktioner krävs registrering som kund vilket är både enkelt och kostnadsfritt. Klicka på ‘Ny kund’.

Buden är bindande och inropsavgiften debiteras på alla objekt. 

Auktionsföremålen säljs i befintligt skick men det åligger budgivaren att ta reda på objektens kondition. Västerviks Auktionsbyrå beskriver föremålens skick så utförligt som möjligt. Önskas mer information om ett objekt kontakta oss via mail eller telefon.

Visning av föremålen sker i våra lokaler på Lunnargatan 22, Västervik (nätauktioner)

Inropsavgift om 25% (inkl. moms) samt en slagavgift om 80:- (inkl. moms) tillkommer.

För konstföremål markerade med DDS (Droit de suite) avgår en extra avgift, s.k. Följerätt, om det klubbade priset är 2.120:- eller högre. Avgiften är 5% på det klubbade priset.

Vinnaren av en auktion erhåller en bekräftelse via E-post. Meddela Västerviks Auktionsbyrå snarast om Ni önskar hjälp med transport. En faktura på gjorda inköp samt ev. fraktkostnad skickas ut via E-post 1-2 dagar efter vunnen auktion.

Inropade föremål ska betalas och hämtas senast 5 dagar efter auktionsslut (om inget annat överenskommits). Därefter tar Västerviks Auktionsbyrå ut en förvaringsavgift på 50:- (inkl. moms) per objekt och dag.

Betalning sker till vårt BankGiro 318-8232, eller betalas i våra lokaler med kort, ej kontanter. Vi acceptear ej Dinerskort, AmericanExpress kort, utländska checkar.

14 dagars ångerrätt medges från 1 dag efter att ni budat på varan, eftersom köparen ingått ett avtal i enlighet med distansavtal och auktionsfirman endast tillhandahåller säljtjänsten åt vår inlämnare. Det betyder att ni inte har någon ångerrätt om ni hämtar varan efter mer än 14 dagar efter budtillfället. Då blir det istället lagen om tredje parts handel som gäller. Vilket betyder att ni får gå via inlämnaren för klagomål. Auktionsfirman har rätt till ersättning, för merkostnaden av en omförsäljning, av köparen till ett maxbelopp av 1000kr+moms.

Frakter.

Vi packar och skickar gärna Dina inropade föremål!  DHL och Bussgods är de vanligaste fraktalternativen. Naturligtvis väljer vi det billigaste och säkraste för just Ditt paket. Kontakta oss gärna för kostnadsförslag på frakt av de objekt Du är intresserad av. Efter avslutad auktion kontaktar Du oss och beställer frakt.

Sälja

Vi hjälper Dig att sälja dina föremål. Oavsett om det är ett helt hem eller delar därav. Helhetslösningar med städning erbjudes också. Vi har flera stora uppdragsgivare. Länsförsäkringar, Trygghansa, Fonus, Boka m.fl.

Ta med Dina föremål till Västerviks Auktionsbyrå, vi finns på plats dagligen. Ring gärna före för att försäkra Dig om att vi är på plats då vi ibland kan vara iväg på en hämtning. Vi hämtar, en hämtnings/transportavgift tillkommer. Vi hämtar föremål i hela Småland, Blekinge och Östergötland. Hämtning av auktionsgods utförs i hela mellansverige. Vid försäljning av hela hem och dödsbon erbjuder vi helhetslösningar. Tömning, röjning och städning. Vid flyttstädning erbjuds möjlighet till RUT-avdrag (kunden betalar endast hälften av arbetskostnaden). OBS! Att RUT-avdrag gäller ej för dödsbon.

Varje objekt fotograferas, katalogiseras samt åsätts ett utropspris samt ett startpris. Om en auktionspost inte blir såld ska den hämtas tillbaka av säljaren inom 7 dagar eller säljas om vid en ny auktion, alternativt skänkas till Röda Korset eller liknande second hand.

Vid försäljning utgår för varje utrop en försäljningsavgift om 10-20% (exkl. moms) beroende på objektens kvalitét, samt en slagavgift om 80:- (inkl. moms). Expeditionsavgift redovisning och faktura 50:- inkl. moms.

Avgift för hämtning av föremål tillkommer.

Redovisning och utbetalning till angivet bankkonto sker ca 14 bankdagar efter auktionsslut, detta förutsatt att Västerviks Auktionsbyrå erhållit betalning av köparen.

Inlämnade varor är försäkrade och ersätts med belopp motsvarande varans utropspris minus Västerviks Auktionsbyrås provisioner och säljavgifter.

Västerviks Auktionsbyrå.

OBS! ATT VI HÅLLER STÄNGT TILLSVIDARE.

 

Ni som har varor att avhämta, så ska det ske senast 15/12!
OBS! Vi vill också meddela att Era inlämnade och osålda varor som ej blivit sålda har löpande skänkts till olika föreningar. Gäller datumen 4-5 /12 – 2023

OBS! Vi ber alla våra kunder att betala och  hämta Era inropade objekt så snart nI kan, I annat fall får ni gärna höra av er till oss via mail eller telefon för transport/frakt.

 

Öppettider:

STÄNGT

Angående Covid-19:

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och gör i dagsläget ändringar i vår verksamhet för att följa de nya restriktionerna. Det kommer finnas handsprit på plats, sättas upp plexiglas vid kassan, markeras för avstånd, och vi kommer bära handskar och munskydd när vi besöker kunder.

Håll avstånd i vår lokal och sprita händerna! Vi kommer inte att minska våra öppettider i dagsläget då detta skulle bidra till ökad trängsel. Vi kommer följa folkhälsomyndighetens råd och anpassa oss utefter utvecklingen. Vi ber dig att göra detsamma när du besöker oss. Tillsammans kan vi bidra till att minska smittspridningen.